Amerikaanse maat houden in de keuken

Je herkent het vast wel. Heb je een lekker recept gevonden worden de Amerikaanse verhoudingen en maten aangehouden. Dat omrekenen gaat niet altijd even makkelijk.  Bij 1 cup is het de hoeveelheid die in een cup past, in plaats van een vast aantal grammen. Zelf heb ik niet zoveel zin om dat steeds uit te testen. Gelukkig  is er een cheat sheet!  

Vroeger stond ik vaak als klein meisje bij mijn moeder in de keuken. Ik hielp dan op mijn eigen manier mee. Mijn moeder leerde me toen in die tijd omgaan met de maateenheden zoals wij die kennen. Twee vuisten waren een kilo, een vuist was een pond en elke vinger 100 gram. Heel logisch allemaal!

En dan wil je opeens recept maken van een recept dat andere maateenheden gebruikt. Dan wordt het toch iets ingewikkelder. Ik kon geen makkelijk ezelsbruggetje maken met mijn handen en vingers. Sterker nog, ik kwam vingers te kort! 1 gallon is 128 ounces en ook 16 cups. Volg jij het nog? Om geen rekenfouten meer te maken gebruik ik graag mijn kleurrijke maatschepjes. En met een schuin oog houd ik ook altijd mijn cheat sheet in de gaten. Grove missers gebeuren daardoor nu iets minder vaak :).

 

Sasselicious - kooktips maten en verhoudingen koken

 

Bron: one good thing by jillee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *