Sasselicious-recepten-bloemkool

Romige champignons bloemkoolsoep met kokosmelk

Soepen zijn één van mijn favorieten gerechten om te maken. Van bijna alle groenten heb je in een handomdraai een heerlijke soep. Ik maak altijd een lekkere grote pan, zodat ik dat in losse porties kan invriezen. Mijn all time favorite soep is van bloemkool en champignons. Lekker gezond en toch romig door de kokosmelk. Probeer het zelf!

Handig om te weten
Porties: ongeveer 6 kommen
Tijd: 30 tot 40 minuten

Wat heb je nodig?
2 theelepels olijfolie
1 ui of een sjalotje
2 teentjes knoflook
4 selderij stengels
400 gr bloemkool (ongeveer een halve bloemkool)
6-8 grote (kastanje) champignons
400 ml kokosmelk
1500 ml groentebouillon
½ theelepel komijnpoeder

Voor het serveren wat limoensap, olijfolie en chilipoeder.

Aan de slag
Snijd de ui, knoflook selderij en champignons in grove stukken. Maak kleine
roosjes van de bloemkool. De stronk van de bloemkool gebruik ik niet, maar kan natuurlijk wel.

Fruit in een grote soeppan in de olijfolie het uitje en de knoflook.

Als de ui een beetje begint te verkleuren doe dan de gesneden selderij erbij.
En bak dit voor 2-3 minuten mee. Blijf wel roeren.

Voeg de bloemkoolroosjes en de champignons toe. Blijf regelmatig roeren, zodat het niet aanbrandt en goed mengt.

Na 3 minuten doe je de kokosmelk erbij en de bouillon. Alle ingrediënten moeten onderwater staan om te kunnen garen. Wil je een wat dunnere soep, dan kan je er nog wat extra water bijdoen. En bij een stevige soep, stoppen als alles onderwater staat. Voeg ook peper, zout en de komijnpoeder toe. Breng alles aan de kook en laat het voor 5 minuten koken.

Na het koken is je soep bijna klaar! Zet het gas uit en laat de pan even afkoelen. Pureer daarna met een staafmixer of blender.

Om het helemaal af te maken kan je voor het opdienen nog een beetje limoensap, olijfolie en chilipoeder over de soep strooien.

Eet lekker!

Sasselicious-recept-bloemkool-champignonsoep 3

Bron: talesofakitchen.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *